1. Hem Brother
  2. Brother Solutions
  3. Brother Resource Hub
  4. Blogg
  5. Effektivitet blogg
  6. 2019
  7. Utskriftsovanor: Är du skyldig till någon av dessa tre säkerhetssynder?
Optimised Medium Theme 1 Data No Nos 1170x505

Utskriftsovanor: Är du skyldig till någon av dessa tre säkerhetssynder?

Vi uppmuntras hela tiden till att vara säkerhetsmedvetna. Ändå verkar en del uppenbara säkerhetsproblem förbises på våra arbetsplatser.

Vi uppmuntras hela tiden till att vara säkerhetsmedvetna. Ändå verkar en del uppenbara säkerhetsproblem förbises på våra arbetsplatser. Hur många ovanor har du lagt dig till med när det gäller kontorsskrivaren? Läs om vad vi ofta missar och hur du kan agera för att se till att dessa områden inte blir en informationssäkerhetsrisk.

1. Lämnar du utskrifter i skrivaren?
Det är lätt hänt. Du skickar ett dokument till utskrift samtidigt som telefonen ringer. Du tar samtalet och innan du vet ordet av har dokumentet legat i utmatningsmagasinet i femton minuter. Det skulle lätt kunna plockas upp och läsas av en förbipasserande. De flesta skrivare kan också skanna till en mapp eller ett e-postmeddelande. Om någon – till exempel en missnöjd medarbetare – skulle få tag i känslig eller affärskritisk information, vad skulle hindra honom eller henne från att skanna informationen och mejla den vidare? 

2. Skriver du ut företagskänslig information?
Praktiskt taget alla företag hanterar konfidentiell information. Det kan vara medarbetares skatteuppgifter eller löner, hälsoinformation, juridisk dokumentation, studentbetyg eller avtalsinformation. Om de här uppgifterna hamnar i fel händer skulle det kunna orsaka allvarliga problem för företaget, särskilt i ljuset av den nya lagstiftningen GDPR. Du kan ha lagt dig till med vanan att skriva ut dem, men om du och dina kollegor använder samma skrivare innebär det en risk.

3. Lagrar du företagsinformation på flera olika enheter?
I dag använder vi flera olika enheter i vår vardag, och företag är inga undantag. Du kanske skriver en presentation på din bärbara dator, utarbetar en rapport på din stationära dator eller vidarebefordrar dokument från din mobiltelefon. Om du regelbundet skickar affärsinformation till utskrift från olika källor kan det vara värt besväret att se till att informationen inte kan hamna i orätta händer eller missbrukas – även om enheten skulle råka bli stulen, hackad eller utsatt för intrång av en obehörig person.

Brother erbjuder flera sätt att säkerställa att din känsliga affärsinformation förblir konfidentiell, till exempel med Brother Secure Print+.

Med vår mjukvara Secure Print+ kan du skriva ut konfidentiella affärsdokument på ett säkert sätt. De främsta funktionerna och fördelarna är:

Kortautentisering - Dina dokument skrivs ut först när du har möjlighet att hämta dem i skrivaren. Ett ID-kort med stöd för NFC (närfältskommunikation) används för att skicka ditt dokument till utskrift.

Lätthanterlig - I några få enkla steg kan användare läggas till och tas bort. Varje användare kan skapa en egen profil. Personlig åtkomst kan ges till några eller samtliga av skrivarens funktioner.

Säker utskrift av dokument - Se till att dina konfidentiella dokument inte hamnar i fel händer. Känsliga dokument skrivs ut först när du startar utskriftsjobbet från skrivaren

Ta reda på mer om Secure Print+ eller kontakta oss.

 

Mer av Effektivitet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen