1. Hem
  2. Om Brother
  3. Återvinningsprogram

Brother Earth

Vi arbetar tillsammans med dig för en bättre miljö

På Brother tar vi vårt miljöansvar på allvar och vi uppmuntrar alltid våra kunder att skicka sina förbrukade toner, trummor, bläckpatroner för återvinning.

Med din hjälp kan vi fortsätta att minska vår påverkan på miljön.

Återvinn din använda förbrukning

Vanliga frågor

Kunder från hela Europa sänder sin tomma patroner för återvinning. Vi har två återvinningsanläggningar i Europa; en i norra Wales och en i Slovakien. Förbrukningsartiklarna samlas upp på två uppsamlingsplatser och sänds sedan i en stor sändning istället för enskilda paket.

PostNord och Postens ombud har ett avtal om att leverera föbrukningsartiklar med IBRS (International Business Reply Service). De ska acceptera din tomma förbrukning, även om den har en utländsk adress.

I broschyren i kartongen finner du en tulldeklaration. Denna gäller endast för Schweiz och Norge. Du behöver inte denna etikett om du vill återvinna tonerkassetter från Sverige.

Du kan använda dig av samma returetikett som för tonerkassetter. Ladda ner den från denna webbplats. Fäst etiketten på kartongen (använd samma kartong som för din nya förbrukning) och lämna den till ditt lokala postombud.

Produkt och efterlevnad

Läs mer

Se filmen om återvinning av en tonerkassett

Värderingar och filosofi

Läs mer

Se filmen om optimering av förpackningar för att minska vår miljöpåverkan

Cool Earth

Läs mer

Se filmen om hur vår låga standby-teknik utvecklades